fbpx
Selectează o Pagină

Catina* (Hippophae rhamnoides)

Abilitatile catinei de combatere a cancerului sunt impresionante.

In urma studiilor efectuate in ultimii ani, s-a demonstrat eficacitatea fructelor de catina in distrugerea celulelor canceroase umane provenite din colon si ficat. 

Intr-un studiu publicat in ISRN Farmacologie, cercetatorii au descoperit eficienta catinei in uciderea celulelor canceroase si in ameliorarea leucemiei limfatice. Si alte studii publicate in revistele „Fitoterapia si Nutritia” si „Cancerul” au demonstrat ca fructele de catina manifesta o activitate antitumorala remarcabila si efecte anticanceroase.

Secretul catinei consta in capacitatea sa de stimulare a imunitatii, fiind din acest punct de vedere campionul vitaminei A si a intregului complex de vitamine B, atat de important in lupta cu cancerul. Pana acum, in catina s-au evidentiat 60 de substante fiziologic active, din care 20 sunt microelemente minerale: calciu, magneziu, zinc, fier, molibden si chiar aur. Catina mai contine o mare cantitate de vitamina C, care se transforma intr-un acid reversor cu efect invers substantelor cancerigene, ajutand la regenerarea enzimelor si a proceselor imunochimice din organism.

Bolile tratate pana acum, ca si rezultatele apreciabile obtinute in cancer si SIDA, ne intaresc convingerea ca, prin intermediul catinei, medicina va gasi leacul viitorului, urmand un drum mai intelept decat cel al antibioticelor.