fbpx
Selectează o Pagină

DESPRE NOI

Departe de lume, in lupta nesfarsitei innoiri sufletesti, monahii isi inalta mainile ca sa coboare harul lui Dumnezeu peste toti oamenii si sa ii schimbe launtric, devenind astfel rugatori pentru intreaga lume.

Daca pentru suflet Dragomirna a dat ruga, pentru trup ea a fost salas si remediu.

Dragomirna este rodul dragostei de Dumnezeu si de oameni a unui mitropolit invatat Anastasie Crimca care, urmand adevaratului tamaduitor de suflete si trupuri Iisus Hristos, a infiintat la Suceava un prim spital pentru alinarea suferintelor.

Dorind sa continue aceasta datorie de suflet fata de semeni, obstea manastirii Dragomirna, incearca sa duca mai departe aceasta frumoasa ascultare și misiune de a alina atat bolile trupesti cat si cele sufletesti.

Atelierul Dragomirna si-a inceput oficial activitatea in anul 2015, din dorinta de a transmite mai departe retetele proprii ale maicilor, mai ales ca Dumnezeu a oferit acestor meleaguri plante de o varietate coplesitoare ce ascund adevarate comori de sanatate.

Odata cu trecerea timpului, monahii cunoscatori ai plantelor medicinale au transmis mai departe retete si metode de vindecare care au la baza nu numai ierburi de leac dar si rugaciunea. Chiar daca unele retete s-au pierdut de-a lungul timpului, totusi cele care s-au pastrat au ajuns sa fie cunoscute, leacurile depasind de mult zidurile lacasurilor sfinte.

 

Produsele Atelierului Dragomirna dezvaluie rodul muncii de zi cu zi a maicilor care se ingrijesc de pastrarea sanatatii daruita noua de Dumnezeu si de care suntem responsabili.

Munca in cadrul Atelierului incepe in mijlocul naturii, de primavara timpuriu, cu recoltarea primelor plante din flora spontana apoi se continua cu producerea materiilor prime, respectiv a extractelor uleioase din plante (ca baza pentru creme), tincturi si siropuri. Toamna tarziu se termina recoltarea, insa ciclul de munca este continuu pentru prepararea produselor, lucru care implica rabdare si meticulozitate.

 

Pentru a garanta calitatea, am notificat fiecare produs in parte. Astfel, cosmeticele naturale sunt notificate pe Portalul CE de catre Eurofins Evic Product Testing Romania iar suplimentele alimentare sunt avizate pentru punerea lor pe piata de catre Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare, in conformitate cu legislatia in vigoare.

Lipsite de chimicale si blande cu organismul, produsele noastre au la baza extracte concentrate din plante, pastrand autenticitatea si calitatea retetelor de altadata. Am ales sa prelucram manual fiecare produs in parte, pentru a pastra substantele active ale fiecarei plante, folosind drept metode macerarea la rece si fermentarea naturala.

Activitatea atelierului Dragomirna