fbpx

EXTRACT ULEIOS DE TATANEASA

In istoria fitoterapiei, tataneasa are o importanta deose­bita, deoarece din ea s-a izolat alan­toina, care astazi se obtine prin sinteza si este nelipsita din preparatele cosmetice ce se adreseaza pielii, mu­coa­se­lor, tesutu­rilor si sistemului osos, pe care le re­genereaza. Alan­toina din radacina de tataneasa, admi­nistrata sub dife­rite forme farmaceutice, determina remisiunea sau disparitia tumorilor maligne si be­nigne.

Extractul uleios din radacina de tataneasa, preparat manual pe baza uleiului presat la rece de floarea soarelui, are numeroase intrebuin­tari: in toate afectiunile pielii – de natura microbiana sau aler­gica, boala hemoroidala, varice, ulcer varicos, escara de decubit, eri­tem fesier la copii, arsuri solare, chimice si termice. 

La ulcere de piele, psoriazis, scrantituri, lovituri, anchilozari, reumatism, artroza, fracturi si fisuri, pe langa ulei de tataneasa, de mare ajutor este si alifia preparata pe baza extractului uleios, care se intinde pe zona afectata, dupa care se pune deasupra un tifon si se leaga cu bandaj. 

Studiile facute in ultimele decenii au confirmat in cea mai mare parte ceea ce se stia din medicina populara despre tataneasa. S-a stabilit faptul ca, principiile active ale tatanesei favorizeaza cicatrizarea si regenerarea rapida a pielii si a mucoaselor, sudarea rapida a fracturilor, remisia tumorilor maligne si benigne.