fbpx
Selectează o Pagină

Ghimbir

Ghimbirul, mai exact – radacina miraculoasa de ghimbir, este un puternic incalzitor al corpului si aduce o multime de beneficii sanatatii noastre. Este recunoscut in lumea intreaga pentru capacitatea sa de a calma starea de greata (mai ales la femeile gravide), voma si alte tulburari digestive. Ghimbirul se numara printre remediile cele mai eficiente impotriva raului de calatorie (de zbor, de mare etc.) si a durerilor clasice de stomac. Unele studii au demonstrat chiar ca este la fel de eficient ca anumite medicamente anti-greata.

Compusii chimici care-i dau ghimbirului gustul de lamaie – in special gingerolul si shogaolul – reduc – pare-se – contractiile intestinale, neutralizeaza acizii digestivi si inhiba „centrul vomei”, situat in creier. Medicii recomanda frecvent ghimbirul pentru prevenirea starii de greata, caci, spre deosebire de medicamentele clasice, el nu provoaca somnolenta. Planta este utilizata, de asemenea, pentru reducerea greturilor post-operatorii si a celor provocate de chimioterapie.

In mod clar, ghimbirul este mult mai eficace pentru prevenirea, decat pentru calmarea starilor de greata. Daca suferiti de rau de calatorie, de exemplu, trebuie sa-l luati inainte de a urca in masina sau de a va imbarca pe vapor cu cel putin 20 de minute inainte.

Ghimbirul este un combatant de nadejde impotriva colesterolului si a kilogramelor suplimentare, accelerand me­tabolismul şi stimuland siste­mul digestiv. De asemenea, este recomandat in procesul renuntarii la fumat. Daca atunci cand va aprindeti o tigara, mestecati o bucatica de ghimbir, pofta de fumat va dis­parea ca prin farmec. Cea­iul din radacina de ghimbir ajuta la scaderea lipidelor din sange si prevenirea dezvol­tarii principalului dusman al fumatorului – atero­scleroza. Ghimbirul este o adevarata comoara si pen­tru frumusete si tinerete! El are un efect antimi­crobian, stimulativ, tonifiant si regenerativ asupra pielii.