fbpx
Selectează o Pagină

Mentol

Bogat in proprietati benefice, mentolul este un ingredient de origine vegetala, parte componenta a uleiului de menta, caracterizat printr-o putere aromatica ridicata si o remarcabila actiune racoritoare si linistitoare.

Din punct de vedere chimic, mentolul este un alcool monoterpenic. La temperatura camerei ia forma unor cristale incolore, in timp ce substanta se lichefiaza la temperaturi mai ridicate.

Datorita proprietatilor sale benefice este utilizat pe scara larga si ca ingredient industrial in produse cosmetice: unguente, creme si geluri adecvate pentru tratamentul durerilor musculare, pentru a profita de eficacitatea sa antiinflamatorie.

Folosit pentru uz extern, acest produs se dovedeste a fi un anestezic usor. De fapt, este capabil sa favorizeze o reducere a sensibilitatii pielii datorita actiunii sale racoritoare.

 

Diverse studii pe oameni au dovedit urmatoarele efecte:

 

calmant: mentolul poate atenua anumite dureri si, prin urmare, este utilizat pentru diferite boli ale pielii, precum si pentru probleme musculare si articulare.
racoritor
stimuleaza circulatia sangelui: potrivit unui studiu, mentolul dilata vasele de sange si sustine circulatia sangelui.
amelioreaza mancarimea: potrivit unui studiu, mentolul calmează pielea datorita substantelor care au un efect usor amortitor local.
• insecticid: mirosul puternic al mentolului tine la distanta insectele.