fbpx
Selectează o Pagină

RASINA DE CONIFERE

Rasina naturala este o substanta de consistenta vascoasa, lipicioasa, secretata de anumite plante – in mod special de conifere. In aparenta, rasina naturala este o substanta solida cu o culoare diferita. In functie de copac, rasina poate fi transparenta sau maro inchis pana la negru, fiind extrasa din specii de arbori rasinosi.

Medicii si chimistii egipteni au obtinut un succes deosebit in utilizarea de rasini in medicina. Acestea au fost zdrobite si adaugate in produse cosmetice si au fost create compoziții complexe de uleiuri și ingrediente naturale.

Rasina se acumuleaza pe trunchiul arborelui, acolo unde acesta a fost ranit, avand rol de dezinfectant si de cicatrizant. Din rasina se extrag colofoniul si terebentina din care se pot obtine uleiul cu rasina, unguente, tincturi.

In ceea ce priveste actiunea sa terapeutica, atunci cand este folosita ca si ingredient cosmetic, aceasta calmeaza durerile reumatice si musculare, ajuta plagile care nu se inchid, in luxatii si fracturi care se vindeca greu. In plus, rasina actioneaza adesea ca un antibiotic foarte puternic impotriva unor bacterii precum Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Streptococcus mutans si Listeria monocytogenes.