fbpx
Selectează o Pagină

Scortisoara

Cercetarile medicale au dovedit ca utilizarea acestui condiment are un efect pozitiv asupra functionarii tuturor sistemelor vitale ale corpului. Scortisoara imbunatateste tonusul general, intareste sistemul imunitar, ajuta la concentrare, poate imbunatati memoria vizuala, are proprietati antiinflamatorii si hemostatice.

Patria istorica a scortisoarei este Sri Lanka, unde se cultiva si in timpul nostru. Cea mai utila este scortisoara originala din Ceylon. Analogul sau mai putin util, dar ieftin, este scortisoara chineza – creste in Australia si Asia de Sud-Est.

Un amestec de uleiuri esentiale, taninuri si rasini creeaza acea aroma unica si calda de scortisoara.

Beneficiile scortisoarei macinate pentru corpul copilului sunt de nepretuit – ajuta la imbunatatirea vederii si a memoriei, precum si la prevenirea bolilor virale. Scortisoara va imbunatati memoria copilului si il va elibera de senzatia de oboseala. In aceste scopuri, sunt suficiente doar cateva grame de condiment.

Condimentul este foarte util si pentru persoanele care doresc sa slabeasca. El favorizeaza arderea rapida a grasimilor si accelereaza procesul metabolic. In plus – reduce senzatia de foame. Prin urmare, nu veti dori sa mancati suplimentar.

Datorita continutului bogat in nutrienti, scortisoara impreuna cu mierea de albine este un remediu natural extrem de eficient folosit pentru intarirea sistemului imunitar. Ajuta la calmarea nervilor si mentinerea bunei functionari a organismului.