fbpx
Selectează o Pagină

Ulei esential de eucalipt

Uleiul esential de eucalipt este originar din Australia si a fost folosit de secole de catre triburile aborigene pentru proprietatile sale de vindecare. Acesta provine din frunzele uscate, apoi zdrobite si ulterior distilate in vederea extragerii uleiului esential.

Uleiul esential de eucalipt poate avea nenumarate beneficii, incepand de la efectele sale antiseptice, pana la proprietatea sa de a grabi cicatrizarea pielii. Studiile au aratat ca acest tip de ulei are actiuni antimicrobiene fiind o alternativa naturala produselor farmaceutice.

Principalele componente chimice ale speciei Eucalyptus sunt eucaliptolul si alfa-terpineolul, care il fac ideal pentru utilizarea lui in problemele respiratorii. Uleiul de Eucalipt favorizeaza relaxarea si calmeaza starile tensionate. De asemenea, are proprietati care pot fi benefice pentru piele.

In plus, uleiul de eucalipt este un agent analgezic care ajuta la reducerea durerilor si a inflamatiilor. Este de asemenea cunoscut pentru efectele sale de a lupta impotriva bacteriilor, inflamatiilor virale si fungice.

 

Proprietatile uleiului esential de eucalipt:

 

• imbunatateste respiratia si decongestioneaza nasul infundat
• ajuta la reducerea tensiunii din zona sinusurilor
• reduce durerea de cap